Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Exerciții demonstrative la Școala cu clasele I-VIII „Octavian Goga”
Jandarmeria Satu Mare  - Joi, 20 Martie 2014

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare a desfăşurat joi, exerciţii demonstrative la Şcoala cu clasele I-VIII Octavian Goga.

Activitatea organizată astăzi de jandarmii sătmăreni la această şcoală reprezintă o încununare a activităţilor desfăşurate de elevii acestei şcoli prin implicarea lor în campania „Jandarmeria pe înţelesul tuturor!”. Şcoala Octavian Goga a fost premiată cu locul III - la secţiunea „cea mai implicată şcoală” în cadrul concursului „Jandarmul, prietenul tău!” organizat în noiembrie 2013.

Activitatea demonstrativă a fost realizată de  jandarmii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil sub comanda sublocotenetului Chiuzbăian Vlad.

Exerciţiile demonstrative au  debutat cu exerciţiul de interceptare a unui autoturism ce transporta suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori.

Demonstraţia de arte marţiale combinate, de judo  şi alte tehnici specifice de autoapărare a fost pe placul celor prezenţi,

A  urmat apoi un exerciţiu în care jandarmii au dovedit faptul că ştiu să mânuiască cu precizie armele într-un exerciţiu care presupune atenţie, ritmicitate şi precizie.

Apoi, activitatea a fost organizată sub forma unor ateliere în cadrul cărora elevii claselor gimnaziale au putut obţine informaţii despre armamentul uşor şi greu din dotarea institutiei.

Jandarmii au organizat un mini poligon de tragere, unde, cei mari au putut mânui şi testa arme air soft.

2099 vizite
Distribuie pe